Η λίστα ιστολογίων μου

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΥΜΟΓΛΟΥ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ….

13 ΙΟΥΛΙΟΥ 1972
    Σαν σήμερα, ο  καλαθοσφαιριστής του Ηρακλή Αριστείδης Μούμογλου επιτυγχάνει 145 πόντους κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με τον ΒΑΟ και δημιουργεί ρεκόρ όλων των εποχών στην Α' Κατηγορία του μπάσκετ. Ο αγώνας λήγει με σκορ 170-94.
     Ο Αριστείδης Μούμογλου είναι Έλληνας βετεράνος καλαθοσφαιριστής, γεννημένος το 1942.
    Το 1958 αποκτήθηκε από τον Ηρακλή σε ηλικία 16 ετών και 2 χρόνια αργότερα καθιερώθηκε στη βασική ομάδα.
    Από το 1961 έως το 1964 ο Ηρακλής μετατράπηκε με την παρουσία του σε μια από τις πρωταγωνιστικές ομάδες του πρωταθλήματος. Το 1962 αναδείχθηκε με τον Ηρακλή Πρωταθλητής Θεσσαλονίκης και Δευτεραθλητής Ελλάδας και το 1964 Δευτεραθλητής Ελλάδας.
    Το 1967 , στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του,διέκοψε το μπάσκετ για να αφιερωθεί στις σπουδές του η στη Φαρμακευτική σχολή έως το 1970. Στη συνέχεια όμως επέστρεψε στον Ηρακλή που ήταν και η μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε.
    Τη σεζόν 1971-72 αναδείχθηκε πρωτος σκόρερ της Α εθνικής με 654 πόντους.
    Στις 13 Ιουλίου του 1972 σημείωσε το ρεκόρ πόντων σε ένα αγώνα που εξακολουθεί να παραμένει ακατάρριπτο. Απέναντι στην ομάδα του ΒΑΟ ο Μούμογλου σκόραρε 145 πόντους σε ένα αγώνα που ο Ηρακλής κέρδισε με 170-94 (δεν είχε ακόμα θεσμοθετηθεί το σουτ τριών πόντων). Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Μούμογλου ήθελε περίπου 75 πόντους, στην ‘’μονομαχία’’ του με τον Βασίλη Γκούμα του Πανελληνίου, για την πρώτη θέση του σκόρερ. Τους πόντους αυτούς, με την βοήθεια του Μανώλα, Βλαχόπουλου, Σιμιρδάνη και ‘’των άλλων παιδιών’’, τους έφτασε από το πρώτο ημίχρονο, αλλά συνέχισε με ‘’κεκτημένη ταχύτητα’’.
    Ο Αριστείδης Μούμογλου , ο παίκτης – σύμβολο για τον ΗΡΑΚΛΗ ,αγωνίστηκε με την Εθνική Εφήβων σε ένα αγώνα το 1962 και λίγους μήνες αργότερα κλήθηκε από την Εθνική Ανδρών στην οποία συμμετείχε σε 5 αγώνες (7,4 πόντους μ.ο.).
    Από τότε και μέχρι σήμερα, το νούμερο ‘’13’’ της φανέλας του Αρίστου, όπως τον έλεγαν οι φίλοι, του καλύτερου παίκτη από όλους όσους αγωνίστηκαν ποτέ στην ομάδα, προξενεί δέος σε όποιον παίκτη του ΗΡΑΚΛΗ το φοράει, και κατά τα φαινόμενα αυτό θα διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου